محتوا در یک نگاه
مالیات بر درآمد
طبق ماده ۱ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب میکنند، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد هستند.
مالیات حقوق نیز بخشی از مالیات بر درآمد محسوب میشود و در ردیف قانون مالیاتهای مستقیم قرار میگیرد.
برای تعریف مالیات حقوق، باید به ماده ۸۲ قانون مالیات های مستقیم رجوع کنیم.
طبق این ماده «درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران برحسب مدت یا کار انجام یافته بهطورنقد یا غیرنقد تحصیل میکند، مشمول مالیات بر درآمد حقوق خواهد بود..»
به بیان سادهتر، هر شخصی که در قبال انجام کاری برای شخصی دیگر، حقوق و دستمزد دریافت میکند، مشمول پرداخت مالیات حقوق خواهد بود
در پایان هر سال نرخ مالیات بر درآمد برای همه کارگران و کارمندها بهصورت یکسان تعیین میشود.
نکتهای که مهم است به آن توجه کنیم این است که نرخ مالیات باتوجهبه میزان درآمدی که کارمند یا کارگر دارد تعیین میشود.
برای تعیین نرخ مالیات بر درآمد هر سال، ابتدا مقدار حقوقی که معاف از مالیات است مشخص خواهد شد.
بعد از تعیین میزان حقوقی که معاف از مالیات است، نرخ مالیات به صورت پلهای تعیین میشود.
به عبارت دیگر به میزانی که درآمد بالاتری داشته باشید، باید براساس نرخهای مالیاتی بالاتری مالیات حقوق خودتان را پرداخت کنید.
حقوق بگیران در سال ۱۴۰۳ چقدر باید مالیات بدهند؟
به گزارش تسنیم، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران ۱۲ میلیون تومان در ماه تعیین شده است و از ۱۲ تا ۱۶.۵ میلیون تومان مالیات ۱۰ درصدی اخذ می شود.
ریز جزئیات را در جدول زیر آوردیم:
از آنجایی که مالیات حقوق به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین مالی دولت و ابزاری برای توزیع عادلانهتر درآمد در جامعه مطرح است،
هر ساله تعیین نرخها و سقفهای معافیت مالیاتی جهت تنظیم سیستم مالیات حقوق و بهبود ساختار اقتصادی اجتماعی نیز که از اهمیت خاصی برخوردار است انجام می گیرد.